Okacin

Okacin

Okacin nedir ne için kullanılır, Okacin nasıl kullanılır, Okacin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

Lomefloksasin HCl

Ambalaj:

 3 mg/mLx5 mL’lik polietilen şişe.

Endikasyon:

 Duyarlı Mikroorganizmaların yol açtığı konjonktivit, blefarit ve blefarokonjonktivit içine alan ön segment bakteriyel enfeksiyonlarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Lomefloksasin Ya da kinolonlara aşırı duyarlılığı olan kişilerde kullanımı kontrendikedir.

Uyarılar:

 Lomefloksasin Tedavisi süresince güneş ışınlarından ya da UV ışınından korunmalıdır.Oftalmik enfeksiyon süresince kontakt lens kullanılmamalıdır. Gebelik ve emzirme dönemleri süresince, ilaçtan beklenen yarar, fetüs ve bebek için potansiyel riskten fazla olmadıkça kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 İlacın göze damlatılmasından hemensonra, az ve geçici bir yanma bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Lomefloksasin Uygulamasının ardından ve uygulamadan 15 dakika öncesine kadar çinko gibi ağır metaller içeren oftalmik preparatlar kullanılmamalıdır. Bakteriyostatik Oftalmik antibiyotiklerle birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde alt konjonktival kese içine günde 2-3 kez birer damla damlatılır. Tedavinin başlangıcında, 20 dakika içinde 5 damla yada 6-10 saat süresince her saat 1 damla damlatılacak şekilde ilaç uygulanması sıkıştırılmalıdır. Tedavinin süresi 7 ile 9 gündür.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...