Okavax

Okavax

Okavax nedir ne için kullanılır, Okavax nasıl kullanılır, Okavax ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Attenüe canlı varisella zoster virüsü (Oka suşu) 1000 PFU/0.5 mL

Ambalaj:

 Liyofilize aşı içeren flakon ve 0.7 mL çözücü (enjeksiyon için distile su).

Endikasyon:

 Su çiçeği enfeksiyonunun önlenmesi.

Uyarılar:

 Bu aşı genel aşılama kuralları çerçevesinde kullanılmalıdır. Aşılamadan önce, aşı olacak kişiler genel sağlık durumları bakımından bir hekim tarafından muayene edilmelidir. Şok veya anafilaktik semptomlar (ör. ürtiker, dispne, perioral ödem veya laringeal ödem) meydana gelebilir. Çocuk sahibi olma yaşına gelmiş kadınlar aşılamadan yaklaşık bir ay önce uygun doğum kontrol yöntemlerini uygulamaları ve aşılamadan sonra en az iki ay süreyle gebe kalmaları konusunda uyarılmalıdır. Ateşli olanlar,akut hastalığı olanlar, bu aşının komponentleri nedeniyle anafilaksi geçiren kişiler, gebeler aşılama için uygun değildir.

Yan Etkileri:

 Ateş ve döküntü, bazan sağlıklı çocuklarda ve yetişkinlerde aşılamadan 1-3 hafta sonra ortaya çıkmaktadır. Anafilaktik semptomlar (ör.ürtiker, dispne, dudak ödemi, veya laringeal ödem) nadir olarak görülür.Nadir de olsa aşılamadan hemen sonra döküntü, ürtiker, eritem, pruritus ve ateş şeklinde kendini gösteren bir hipersensitivite reaksiyonu meydana gelebilir.Enjeksiyon bölgesinde nadiren kızarıklık, şişme ve endürasyon gibi lokal reaksiyonlara rastlanır.

İlaç Etkileşimleri:

 Bu aşı aşılamadan önce 3 ay içerisinde kan veya gamma globulin preparatları kullanan kişilerin aşılanması 3 ay veya daha sonrasına ertelenmelidir. Kawasaki veya akut immün trombositopenik purpura(ITP) hastaları gibi yüksek dozda gamma globulin tedavisi (ör. 200 mg/kg veya daha fazla) gören kişilerin aşılanması en az 6 ay sonrasına ertelenmelidir.Diğer canlı aşılarla (ör. oral polio, kızamık, kabakulak, kızamıkçık, BCG, veya sarı humma aşısı) aşı olanların aşılanmadan önce en az 4 hafta beklemeleri önerilmektedir.

Doz Önerisi:

 Bu aşı, birlikte verilen çözücünün (enjeksiyon için distile su) 0.7 mL’si ile çözülür ve genellikle bir doz (0.5 mL) SC olarak enjekte edilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...