Pankreoflat

Pankreoflat

Pankreoflat nedir ne için kullanılır, Pankreoflat nasıl kullanılır, Pankreoflat ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Pankreatin 170 mg,dimetilpolisiloksan 80 mg

Endikasyon:

 Pankreas Yetersizliği, safra kesesi, karaciğer, mide ve bağırsak hastalıklarına bağlı aşırı gaz oluşumu, ameliyat sonrası veya hava yutmaya bağlı göz yakınmaları ve Roemheld sendromunda endikedir.Karın içi organlarının radyolojik tetkiklerden önce gaz giderici olarak da kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Proteinler Duyarlı kişilerde enzim proteinlerine bağlı alerjiler (öksürük,göz yaşarması ve deride kızarma) nedeniyle kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Gebelerde ve emziren annelerde kullanılması gerektiğinde, sağlayacağı yarar/zarar ilişkisi göz önüne alınarak kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Gastrointestinal Kanalın doğal yapısını bozabilir. Nadiren bulantı, kusma, aşırı duyarlılık reaksiyonları (aksırma, lakrimasyon veya deri döküntüleri gibi) yapabilir. Fazla dozları diyare, hiperürikozüri, hiperürisemi yapabilir. ağız mukoza irritasyonu ve stomatit oluşturabilir.

Doz Önerisi:

 Pankreoflat Draje: Yemeklerde 1-2 draje çiğnenmeden yutulur. Röntgen Çekimlerinden önce 2 gün, günde 3-4 kez 2 draje ve çekim günü sabah aç olarak 2 draje verilir.Pankreoflat Granül: Yemeklerde 1-2 ölçek suda karıştırılarak içilir. Bebekler ve küçük çocuklara ½-1 ölçek granül, soğuk veya ılık suda eritilerek verilir. Röntgen çekimlerinden önceki iki gün günde 3-4 kez 2 ölçek ve çekim sabahı 2 ölçek içilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...