Peracon

Peracon

Peracon nedir ne için kullanılır, Peracon nasıl kullanılır, Peracon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Damla

Dr.F.Frik

İzoaminil siklamat

Ambalaj:

 50mg/mL x 15 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Soğuk algınlıkları,influenza, larenjit, grip, akut veya kronik bronşit öksürükleri ve çeşitli nedenlere bağlı öksürüklerin semptomatik tedavisinde endikedir.

Uyarılar:

 Uzun süre kullanılmaması önerilir.Gebelerde önerilmez.

Yan Etkileri:

 Uzun süreli kullanımlarda konstipasyon yapabilir. Nadiren baş dönmesi ve bulantı görülebilir.

Doz Önerisi:

 Peracon Damla: Günlük doz erişkinlerde 3x15-20 damla ve çocuklarda3x½-1 3x5-15 damladır.

Peracon Draje:

 Yetişkinlere günde 3 kez 1’draje önerilir. Günde 5 drajeden fazla alınmamalıdır.

Oksabron Şurup:

 50 mg/5 mL x 120 mL(Deva);Perebron Şurup: 50 mg/5 mL x 120 mL(CaSel);Sekodin Şurup: 50 mg/5 mL x 120 mL(Akdeniz);Subitol Şurup: 50 mg/5 mL x 120 mL(Toprak).

Endikasyon:

 Larenjit,farenjit, trakeit bronşit gibi enflamasyonlu ve buna bağlı olarak öksürüğe neden olan hastalıklarında bronşektazi, boğmaca, soğuk algınlığı komplikasyonları, sigara ve hava kirliliğine bağlı öksürüklerde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlılıkta kontrendikedir.

Uyarılar:

 Oksolamin mide bağırsak sisteminde irritasyona neden olabilmektedir. Bu nedenle yemeklerden sonra alınması önerilir. 2 yaşından küçük çocuklarda halüsinasyonlar neden olduğu bildirildiğinden, bu yaş grubunda kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Seyrek olarak ve özellikle de aç karnına alındığında bulantı, kusma, bağırsak hareketlerinde artma görülebilmektedir. Hafif lokal anestezik etkisine bağlı olarak ağız mukozasında geçici his azalmasına neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Genel olarak günde kg başına 15-25 mg dört eşit doza bölünerek verilmelidir. Ortalama olarak 2 yaşından büyük çocuklara 1-2 ölçek, yetişkinlere 2 ölçek, günde 4 kez 4 saat arayla yemekten sonra, gerektiğinde eşit miktarda su ile sulandırılarak verilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...