Pergonal

Pergonal

Pergonal nedir ne için kullanılır, Pergonal nasıl kullanılır, Pergonal ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

FSH 75 IU, LH 75 IU

Ambalaj:

 1 liyofilize Ampul ve eritici olarak 1 adet 1mL’lik serum fizyoloik ampulü; 10 liyofilize Ampul ve eritici olarak 10 adet 1 mL’lik serum fizyolojik ampül.

Endikasyon:

 Gonadların Yetersiz endojen uyarısına bağlı fertilite bozukluklarında kullanılır.Kadında: Anovülasyon nedenli infertilite; diğer tedaviler başarısız olduğu hallerde, folikül olgunlaşması bozuklukları ve korpus luteum yetmezliği,Erkekte: Belli bazı spermatogenez bozukluğu olgularında kullanılır.Kan gonadotropinleri ve/veya prolaktin düzeyi normalin üstünde olan olgularda endike değildir.

Kontrendikasyon:

 Over, testis ve hipofiz tümörleri varlığında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Tedavi öncesi, genital organların anatomik anomali ya da gonad dışı endokrinopati (örn, tiroid ya da adrenal bozuklukları, diyabet) olup olmadığını aramaya yönelik fizik muayene yapılmalıdır. Kadınlara çok yüksek dozlarda FShLHuygulaması, overlerde hiperstimülasyona yol açabilir. Gonadotropik Müstahzarlara ovulasyon indüksiyonu sonrası gerçekleşen gebeliklerde,düşük ve çoğul gebelik riski artar.

Yan Etkileri:

 Seyrek olarak deri döküntüleri bildirilmiştir.

Doz Önerisi:

 Sabit bir dozaj programı yoktur.Pergonal Tedavisi(özellikle FSH etkisi) folikülin olgunlaşmasını sağlamayı amaçlar, sonra burada onu izleyen HCG tedavisiyle (LH etkisi) ovülasyon gerçekleşecektir. Hastaların yumurtalıklarının tedaviye yanıtın saptandığı durumlarda bile, tedavi klinik muayeneler ve tekrarlanan laboratuvar testleri ışığı altında sürdürülmelidir.Yumurtalıkların ilk tepkisini anlamak için vajinal muayene, vajinal smear ve arborizasyon testi(servikal mukus ile) yeterlidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...