Permasol

Permasol

Permasol nedir ne için kullanılır, Permasol nasıl kullanılır, Permasol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Ambalaj:

 250 mg x 20 tablets.

Endikasyon:

 Bakterisidal,fungisidal, astringent ve oksidasyon etkileri nedeniyle antiseptik,dezenfektan ve koku giderici olarak, örneğin atletlerde görülen ayaklardaki enfeksiyonlara karşı kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Duyarlı kişilerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Konsantre potasyum permanganat Solüsyonları dokuyu tahriş edici ve irritan etki gösterir.Öldürücü dozu 5-10 g’dir. Tentürdiyotgibi iyotlu dezenfektan maddelerle geçimsizdir, birlikte kullanılmamalıdır.Çocuklarda özellikle pişiklerde kullanılmaz.

Yan Etkileri:

 Konsantre çözeltileri yakıcı,sık kullanıldığında dilüe çözeltileri dokuyu tahriş edici, irritan etkili olabilir ve korozif yanıklar oluşabilir. Eğer mukoza ile temas oluşmuşsa kahverengi lekeler, ödem, hemorajiler ve perforasyon varan ciddi yaralanmalar meydana gelebilir.

Doz Önerisi:

 Apse ve yaraların temizliğinde taze hazırlanmış 1/1000’lik; gargara ve ağız yıkamalarında taze hazırlanmış 1/4000’lik; egzama ve cilt hastalıklarında 15-20 dakikalık banyo tedavisi suretiyle 1/4000’lik solüsyon kullanılır. %5’lik potasyum permanganat solüsyonu damarları büzerek kanı durdurmada güçlü bir etkiye sahiptir.Yalnız başka bir çare olmadığında, minör olgularda haricen kanı durdurmada yardımcı olabilir, fakat irritan olduğu unutulmamalıdır.Morfin, afyon ve striknin zehirlenmelerinde 1/5000’lik Solüsyon mide yıkamada kullanılır, mideyi boşaltma da etkilidir. Atropin, kokain ve barbitürat zehirlenmelerinde etkisi yoktur. Tifo, dizanteri,kolera gibi bağırsak enfeksiyonu salgınları ve bağırsak parazitlerinden korunmak için, pişirmeden yenen meyve ve sebzeler, kaynatılıp soğutulmuş su da 1/1000’lik potasyum permanganat solüsyonunda 15-20 dakika bekletildikten sonra, kaynatılıp soğutulmuş başka bir suda, ilaçtan eser kalmayacak şekilde yıkanır. 1/1000’lik Solüsyon elde etmek için 1 litre suya 4 Tablet, 1/2000’lik Solüsyon için 1 litre suya 2 Tablet,1/4000’lik Solüsyon için 1 litre suya 1 Tablet, 1/5000’lik Solüsyon için 1.25 litre suya 1 Tablet, %5’lik Solüsyon için 100 mL suya (½ su bardağı)20 Tablet, cam veya emaye kapta eritilir, eritildikten sonra suyun kuvvetlice çalkalanması gerekir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...