Plegicil

Plegicil

Plegicil nedir ne için kullanılır, Plegicil nasıl kullanılır, Plegicil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Damla

Asepromazin maleat 1 mg (baz olarak)/10 damla

Ambalaj:

 30 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Majör endikasyonu psikoz tedavisidir. Bunun yanında kusma ve bulantıda, hıçkırıkta,alkolik halüsinasyonlarda ve diğer nö--ropsikiyatrik rahatsızlıklardakullanılır. Manik durumlar, paranoid, şizofreni, ajitasyon, hostilite gibi psikozlarda kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Komatoz durumlarda; yüksek doz santral sinir sistemi depresanı (alkol, barbitürat, narkotikler gibi) almış olanlarda kemik iliği depresyonu hastalarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Hastalara, tedavi süresince alkol kullanmamaları söylenmelidir. Araç kullananların dikkatli olmaları gerekir. Epilepsililerde kullanılmamalı ve metrazamiddenkaçınılmalıdır. Gebelere ve emziren annelere verilmemesi önerilir.

Yan Etkileri:

 Çok nadir olarak, yüksek doz ve uzun süre kullanımda ekstrapiramidal belirtiler (diskinezi, parkinson sendromu), uyuşukluk ve sersemlik hali; kardiyovasküler etki olarak ortostatik hipotansiyon, taşikardi, ürtiker ve uzun süre alanlarda deri pigmentasyonu, agranülositoz, lökopeni, anemi ve ikter gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 SSS inhibitörleri ve alkol ile karşılıklı etki artışına yol açar (barbitüratların, opium alkaloidleri sedatif ve hipnotik etkisini artırır). Amfetaminlerin stimülan etkisini ise azaltır. Hipotansif Lerin etkisini potansiyalize eder.

Doz Önerisi:

 Günlük doz yetişkinlerde 3 kez 20-30 damla; 30ay5 yaş arası çocuklarda bölünerek verilen günde 2-5 damla/kg; 5-12 yaş arası çocuklarda günde 3 kez 15-20 damla ve yaşlılarda günde 3 kez 15-20 damladır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...