Preven

Preven

Preven nedir ne için kullanılır, Preven nasıl kullanılır, Preven ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Acil Doğum Kontrol Kiti

Lak tablet:

 Levonorgestrel 0.25 mg, etinil estradiol 0.05 mg

Ambalaj:

 4 adet acil kontraseptif hap, bir gebelik testi ile birlikte.

Endikasyon:

 Korunmasız Cinsel ilişki ya da bilinen veya kuşku duyulan başarısız korunma sonrasında kadınlarda gebeliğin önlenmesinde endikedir. Optimal etkinlik için bu hapların kullanımına cinsel ilişkiyi takip eden 72 saat içinde mümkün olduğunca çabuk başlanmalıdır.

Kontra Endikasyon:

 Bilinenya da kuşkulu gebelik, pulmoner emboli (yeni yada eski), iskemik kalp hastalığı (yeni yada eski), serebrovasküler kaza öyküsü, komplikasyonlu valvüler kalp hastalığı, ağır hipertansiyon, vasküler tutulumlu diyabet, fokal nörolojik semptomlu baş ağrıları, uzamış immobilizasyon ciddi ameliyat,bilinen ya da kuşkulu meme karsinomu ya da meme kanseri öyküsü, karaciğer tümörleri (selim ya da habis), aktif karaciğer hastalığı. Ayrıca, bileşimdekiherhangi bir maddeye karşı duyarlılığı olan kadınlarda kullanım kontrendikedir.

Uyarılar:

 Oral kontraseptif haplar kullanımı kardiyovaskülerhastalık insidansında hafif bir artış, venöz tromboembolizm riski, kadınlarda iskemik inme riskinde artış görülebilir. Kan basıncı artmış (>160/>100 mmHg) kadınlarda kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantı,kusma, adet düzensizlikleri, meme duyarlılığı, baş ağrısı, karın ağrısı/krampları, baş dönmesi görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer İlaçlar etinil estradiol ün etkinliğini azaltabilir ya da etinil estradiol seviyelerini artırıp olası yan etkileri çoğaltabilir. Etinil estradiol diğer bileşiklerin metabolizması ile etkileşime girebilir. Genelde, diğer ilaçların etinil estradiol üzerine etkisi etinil estradiol ün emilim, metabolize olması yada atılımı ile etkileşime girmek şeklinde olurken, etinil estradiol ün öteki ilaçlar üzerindeki etkisi metabolik yollar için rekabet şeklinde olmaktadır.

Doz Önerisi:

 Preven Acil Doğum Kontrol Kiti Gebelik testi içerir. Bu test en son adet siklusunda ya da bir önceki siklustagerçekleşen cinsel birleşme sonucu var olan gebeliği kanıtlamak için kullanılabilir. Eğer pozitif bir gebelik sonucu elde edilirse, hastaPrevenkitindekihapları almamalıdır. Test sonucu negatif çıkarsa haplar şu şekilde kullanılır: İlk iki hap korunmasız cinsel ilişkiden sonra ilk 72 saat içinde mümkün olduğunca erken alınmalıdır. Bunu 12 saat sonra ikinci doz iki hap izlemelidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...