Prevenar

Prevenar

Prevenar nedir ne için kullanılır, Prevenar nasıl kullanılır, Prevenar ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

IM Enjektör

2 µg sakkarid şeklinde4, 9V, 14, 18C, 19F ve 23F serotipleri ve 4 µg 6 B serotipi (toplam 16 µgsakkarid) ve yaklaşık 20 µg CRM197 taşıyıcı protein

Ambalaj:

 0.5 mLx1 kullanıma hazır enjektör.

Endikasyon:

 6 haftaile 9 yaş arasındaki bebek ve çocuklardaStreptococcus pneumoniaeserotipleri 4, 6B, 9V, 14, 18C, 19F ve 23F’nin neden olduğu invaziv hastalık,pnömoni ve otitis media’ya karşı aktif bağışıklama için endikedir.

Kontrendikasyon:

 Difteri Toksoidi de dahil olmak üzere, aşının etkin madde veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık.

Uyarılar:

 Trombositopenisi veya bir başka pıhtılaşma bozukluğu olan, IM enjeksiyonun kontrendike olabileceği bebeklere ve çocuklara, olası faydanın kullanım riskine belirgin derecede ağır bastığı haller dışında uygulanmamalıdır.Orta şiddette veya ağır bir ateşli hastalık geçirmekte olan bebeklerin/çocukların aşılanması ertelenmelidir. Ancak, düşük dereceli ateş ile seyreden hafif şiddette solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar genellikle kontrendikasyon değildir. Prevenar uygulaması rutin difteri aşısının yerine geçmez. Sadece intramüsküler uygulama içindir. Hiçbir şekilde IV uygulanmamalıdır. Aniden gelişen hastalık nöbet riski taşıyan çocuklarda,aşılama vaktinde aşılama sonrası ateş olasılığına karşı korunma amacı ile asetaminofen ve uygun diğer antipiretik ilaçlar uygulanabilir.

Yan Etkileri:

 Uygulama Yerinde eritem, kızarıklık/şişme, ağrı/duyarlılık, ishal, kusma, ateş,iştahsızlık, uyku hali, huzursuz uyku, uygulama yerinde kızarıklık/şişme ve 2.4 cm‘den büyük eritem, harekete bağlı ağrı/duyarlılık, 39ºC ‘den yüksek ateş,irritabilite görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 İmmunsupresif Ajanlar (yüksek miktarda kortikosteroid, antimetabolit, alkile edici ajanlar ve sitotoksik ajanlar) ile tedavi olmakta olan çocuklar aktif bağışıklamaya uygun cevap vermeyebilir. Tüm IM enjeksiyonlarda olduğu gibi Prevenar antikoagülan tedavisi gören çocuklara dikkatli uygulanmalıdır.

Doz Önerisi:

 Primer Bağışıklama: İlk kez aşılanacak bebeğin aşı planı, en az 1 ay aralıklı 3 aşılama şeklindedir. Rutin olarak olarak ilk aşı 2. ayda yapılmalıdır, ancak 6.haftada da başlanabilir.Rapel: 2. yaşta (12-15 ay arası) 4. doz aşı yapılmalıdır. 7-11 aylık, daha önceden aşılanmamış bebekler yaklaşık 1 ay arayla iki kez sulanmalı ve 1. yaş gününün ardından 3. doz aşıları yapılmalıdır.İkinci ve üçüncü doz aşılar arasında en az 2 ay ara olmalıdır. Önceden Aşılanmamış 12-23 ay arasındaki çocuklar en az iki ay ara ile 2 kez aşılanmalıdır. 24 ay ile 9 yaş arasındaki, daha önceden aşılanmamış çocuklarda tek doz aşı yeterlidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...