Proluton

Proluton

Proluton nedir ne için kullanılır, Proluton nasıl kullanılır, Proluton ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Depot Ampul IM

Hidroksiprogesteron Kaproat

Ambalaj:

 500 mg/2 mLx1 Ampul.

Endikasyon:

 Habituel Abortus ve abort tehdidi, sarı cisim yetmezliği sonucu infertilite,primer ve sekonder amenore, uterus hipoplazisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Anamnezde Herpes gestationis varlığında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Bazı endikasyonlarda, seksüel hormonlarla tedaviye başlamadan önce, bir gebeliğin mevcut olmadığının saptanması gerekmektedir.

Doz Önerisi:

 Habituel abortus: Her hafta 500 mg Proluton Depot gebeliğin ilk ayları boyunca bazen daha da uzun süre uygulanmalıdır.Abort tehdidi: Tedavinin başlangıcında, kanama durana kadar haftada 2-3 kez Proluton Depot IM, bu arada kesin yatak istirahati. Daha sonra birkaç hafta süreyle her hafta bir Ampul Proluton Depot IM. Tedavi, hastanın mobilizasyonu rağmen yakınmaların tamamen kaybolmasına kadar sürdürülür.Sarı cisim yetmezliği sonucu sterilite: Yaklaşık Olarak bazal temperaturun yükselmesinden 3 gün sonra, 250 mg ProlutonDepot IM. Sıklıkla bu gibi durumlarda bir östrojen açığı da söz konusu olduğundan,Proluton Depot ile birlikte yarım Ampul ProgynonDepot10 mgM.Primer ve sekonder amenore: Tedaviye başlama: 2 Ampul Progynon Depot 10 mg IM. 14 gün sonra 1 AmpulProgynonDepot 10 mg IMve 250 mg Proluton Depot IM.Tedavinin 28. günü bir kanama ortaya çıkar. Tedavinin Devamı (en az 2-3 siklus): Yapay siklusun 6. günü 1 Ampul Progynon Depot 10 mg ve 16. günü Progynon Depot 10 mg IM ile birlikte 250 mg Proluton Depot IM(kanamanın ilk günü=siklusun ilk günü). Daha sonra östrojenler kesilerek, siklusun 18-20. günleri arasında 1 kerede 250 mg Proluton DepotIMile siklikbir kanama sağlanmaya çalışılır.Medikamentöz gebelik: Tedavi başlangıcı, menstruasyonun 5. günü 1.-6. haftalar: Haftada 1-2 AmpulProgynonDepot10 mgIMve 250 mg Proluton Depot IM ile birlikte. 7.Hafta: 1-2 ProgynonDepot10 mgIMve 500 mg Proluton Depot IM ile birlikte. 8. Hafta: Sadece 500 mg Proluton Depot IM. Hormon Tedavisinin kesilmesinden sonra bir kanama ortaya çıkar.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...