Protelos

Protelos

Protelos nedir ne için kullanılır, Protelos nasıl kullanılır, Protelos ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Granül

Strontium ranelat

Ambalaj:

 2 gx 28 tek dozluk paket.

Endikasyon:

 Vertebral Ve kalça kırıkları riskini azaltmada postmenopozal osteoporoz tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aktif Maddeye aşırı duyarlılık.

Uyarılar:

 Kreatinin klirensi 30 mL/dak’ın altında olan hastalara önerilmemektedir. Venöz tromboembolizm riski yüksek olan, özellikle de VE hikayesi olan hastalarda kullanılmamalıdır. İçerdiği fenilalanin nedeniyle,fenilketonürisi olan hastalarda kullanılmamalıdır.Gebelere ve emziren kadınlara verilmemelidir.

Yan Etkileri:

 En sık görülen yan etkiler, bulantı,ishal, baş ağrısı ve deri döküntüsü dür.

İlaç Etkileşimleri:

 Yemek, süt ve süt ürünleri ve kalsiyum içeren ilaçlar strontium ranelat biyoyararlanımını düşürebildiğinden, bu ürünleri tükettikten en az iki saat sonra kullanılmalıdır. Antiasit ilaçların Protelos’tan en az iki saat sonra alınması önerilmektedir. Oral tetrasiklinler veya kinolon antibiyotikleri ile tedavi sırasında Protelos tedavisi geçici olarak durdurulmalıdır.

Doz Önerisi:

 Önerilen günlük doz, oral yoldan günde bir kez 2 g’lik tek dozluk pakettir. Strontium ranelatın emilimi gıda, süt ve süt ürünlerinintüketiminden etkilendiğinden, öğün arasında kullanılmalıdır. Ancak yavaş emilimi dikkate alındığında, yatmadan önce ve tercihen akşam yemeğinden en az iki saat sonra kullanılmalıdır. Tek dozluk paketteki granüller, bir bardak su içinde süspansiyon haline getirilir ek kullanılmalıdır. Süspansiyon Hazırlandıktan hemen sonra içilmelidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...