Provisc

Provisc

Provisc nedir ne için kullanılır, Provisc nasıl kullanılır, Provisc ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Viskoelastik Materyal

Sodyum hyaluronat 10 mg/ml

Ambalaj:

 0.40 ve 0.55 mL’lik tek kullanımlık iki ayrı cam enjektörde.

Endikasyon:

 İnsanların Ve hayvanların bağ dokularının ekstrasellüler matriksinde geniş miktarlarda bulunan, nonenflamatuvar, viskoelastik, fizyolojik bir maddedir. Gözün ön segmentinin cerrahi işlemlerinde derin ön hazne sağlar, doku ve hücreleri korur, dokuları istenilen pozisyona getirme cerrahi yardımcı olur. Katarakt ameliyatı, IOL implantasyonu,kornea transplantasyonu ameliyatı, glokom filtrasyonu gibi çeşitliön segment cerrahi işlemlerinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bilinen Bir kontrendikasyonu yoktur.

Uyarılar:

 Göz, müstahzar ile tamamen doldurulmamalıdır.Göz merceğinin olmadığı diyabetli hastalarda, arka segment ile ilgili işlemlerde, büyük miktarda müstahzar kullanımından kaçınmak için özel bir dikkat gösterilmelidir. Gerekli olduğu zaman, bir miktar müstahzar, cerrahi girişimin sonunda, sulama veya çekip dışarı atma suretiyle uzaklaştırılabilir. Göz içi basıncı sürekli, özelliklede ameliyat sonrası periyotta dikkatli bir şekilde kontrol altında bulundurulmalıdır.

Yan Etkileri:

 Kimi olguların ameliyat sonrasında göz basıncında geçici bir artış gözlenmiştir.

Doz Önerisi:

 Katarakt cerrahisi/İntraoküler lens implantasyonu: Provisc Maddesinin yeterli miktarda ön kamaraya yavaşça ve dikkatlice iyileştirilebilmesi için birine veya kanüle gerek vardır. Bu enjeksiyon kristalin lensin çıkarılmasından önce veya sonra yapılabilir. Ayrıca cerrahi aletlerin ve yerleştirilecek lensin üzeri Provisc ile kaplanabilir. Ameliyat sırasında, cerrahi manipülasyon sırasında kaybolan Provisc viskoelastik materyalin yerineilaveProviscenjekte edilebilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...