Psovate

Psovate

Psovate nedir ne için kullanılır, Psovate nasıl kullanılır, Psovate ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Merhem

Klobetazol 17-propionat‰05

Ambalaj:

 25 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Psoriasis (yaygın plak psoriasisi hariç), inatçı egzamalar, liken planus, diskoid lupus eritematozus ve daha az aktif steroidlere yeterli yanıt vermeyen diğer durumların tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Rozasea,akne vulgaris, perioral dermatitis, derinin primer viral enfeksiyonlarında(örn. herpes simpleks, su çiçeği), mantar ve bakterilerin neden olduğu primer enfekte deri lezyonlarında, 1 yaşın altındaki çocuklarda dermatit ve bebek bezi pişikleri dahil dermatozlarda kullanılması ve aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Uzun süreli devamlı tedaviden mümkün olduğunca kaçınmak gerekir. Özellikle bebek ve çocuklarda oklüzyon uygulanmasabile adrenal supresyon oluşabilir. Göz kapaklarına uygulandığında glokoma neden olabileceğinden göze kaçırılmasına dikkat edilmelidir.Gebelikte güvenilirliği ile ilgili yapılmış çalışmalar yoktur. Topikal Kortikosteroidlerin gebelerde büyük miktarlarda veya uzun süre kullanılmasından kaçınılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Uzun süre büyük miktarlarda kullanılması veya çok geniş bölgelerin tedavisi hiperkortisizm belirtilerini meydanagetirmeye yetecek miktarlarda sistemik absorpsiyona neden olabilir.Bebek ve çocuklarda oklüzif tedavi uygulanmasıyla bu olasılık artar.

Doz Önerisi:

 Günde 1-2 kez az miktarda hastalıklı bölgeye uygulanır.Tedaviye 4 haftadan fazla devam edilmemelidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...