Ranitine

Ranitine

Ranitine nedir ne için kullanılır, Ranitine nasıl kullanılır, Ranitine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Ranitidin HCL

Ambalaj:

 150 mgx60 tablet.

Endikasyon:

 Duodenal Ülser, selim gastrik ülser, steroid olmayan antienflamatuvar ajanlara bağlı ülserlerin tedavisinde, özellikle geçmişinde peptik ülser olan hastalarda steroid olmayan antienflamatuvarlar ilaçların(aspirin dahil) neden olduğu duodenal ülserlerin profilaksisinde,ameliyat sonrası ülser, reflü özofajit ve ZollingerEllison sendromutedavilerinde, ağrıyla karakterize (epigastrik ve retrosternal)yemeklerle ilişkili veya uykuda rahatsızlık veren, fakat daha öncebelirtilen durumlarla ilişkili olmayan, kronik epizodik dispepsi lerde,ağır hastalarda stres ülserlerinin profilaksisinde, peptik ülserli hastalarda tekrarlayan kanamaların profilaksisinde, Mendelson Sendromu profilaksisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Etkin Maddeye aşırı duyarlılık halinde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Ranitidin plasentadan geçer ve insan sütü ile deatılır. Gebelerde ve emziren annelerde zorunlu olmadıkça kullanılmamalıdır.Ağır renal yetmezliklerde dozaj azaltılmalıdır. Hepatik bozukluğu olanlarda dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadiren Bradikardi ve AV blok rapor edilmiştir. Az sayıda hastada artralji,kusma/bulantı, diyare, kabızlık, baş ağrısı, uykusuzluk, baş dönmesi,akomodasyon bozukluğunu düşündüren reversibl bulanık görme görülmüştür.Özellikle çok ağır hasta ve yaşlılarda nadiren reversibl mental konfüzyon,halüsinasyonlar, depresyon ve ajitasyon bildirilmiştir.

Doz Önerisi:

 Günlük ortalama doz sabah ve akşam yatmadan önce olmak üzere 2x150 mg veya yatmadan önce tek doz halinde 300 mg’dir. Nükseden Durumlarda gece yatmadan önce 150 mg uygulanır. Asit aspirasyonunun önlenmesinde anesteziden birkaç saat önce 1 Tablet ve Zollinger Ellison sendromunda günde 3x150 mg kullanılır. bu durumda günlük doz 600-900 mg’ye kadar çıkarılabilir. Tedavi süresi komplike olmayan durumlarda 4-6 hafta ve komplike durumlarda 8 haftadır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...