Zymafluor

Zymafluor

Zymafluor nedir ne için kullanılır, Zymafluor nasıl kullanılır, Zymafluor ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Flor (sodyum florür olarak)

Ambalaj: 0.25mgx400 tablet.

Endikasyon:

 Diş çürüklerinin önlenmesinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlı kişilerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Flor takviyesi yaparken, diğer kaynaklarda bulunan (başlıca içme suyu, sofra tuzu, florürlü diş macunları) flor miktarı dikkate alınmalı ve doz aşımından kaçınılmalıdır. Doğacak çocukta diş çürümelerini önlemek amacıyla, gebeler eflor verilmesinin yararı kanıtlanamamıştır. Bu nedenle, gebelikte profilaktik amaçlı kullanımı önerilmez.

Yan Etkileri:

 Nadiren, deride hafif döküntüler(eritem, ürtiker) kaydedilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Emilimi azalacağından süt ve süt ürünleri, kalsiyum, alüminyum ve magnezyum tuzları içeren antiasitlerle birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Yerel içme sularında bulunan flor miktarı dikkate alınarak, 6 ay 3 yaş arası çocuklara 1 tablet, 3-6 yaş arası çocuklara 1-2 tablet, 6-16 yaş arası çocuklara 2-4 tablet verilir. Eğer gebelik ve emzirme sırasında Zymafluor kullanımına karar verilmesi, anne için önerilen doz günde 1 mg'dir (4 Tablet). Anne sütüne geçiş ihmal edilebilir düzeyde olduğundan, emzirilen bebeğe günde 1 adet 0.25 mg Zymafluor verilmelidir. Çocuk uygun yaşa geldiğinde, çocuğun Zymafluor Tableti ağızda, yanak ile dişeti arasında, bazen sağ bazen da sol tarafta tutarak yavaş yavaş emmesi sağlanır. Akşamları gece yatmadan önce verilmesi uygundur. Uygulamadan sonra 30 dakika süreyle yiyecek içecek verilmemelidir. Daha küçük bebeklerde, Zymafluor Tablet kırılıp çok az miktar suda çözündürülmesi ve bir biberon ile veya mamaya karıştırılarak uygulanmalı(süt ve sütlü mamalarla birlikte verilmemelidir) ya da tek başına verilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...