Kadın İçin Sağlığın Sırrı

Kadın İçin Sağlığın Sırrı

İş kadınlığı ile ev hanımlığını bir arada götüren kadınların sanılanın aksine diğer hemcinslerine göre daha sağlıklı bir hayatları var.

İş kadınlığı ile ev hanımlığını bir arada götüren kadınların sanılanın aksine diğer hemcinslerine göre daha sağlıklı bir hayatları var. Bir zamanlar yalnızca evlerinin kadını olmanın hayalini kuran kadınlar, son yıllarda çocuk da yaparım, kariyer de sloganından hareketle hem evlerinin kadını hem de iş kadını olmak için çabalıyorlar. Haliyle bu durum onları biraz yoruyor. Ancak bilim adamları ve doktorlar, bu yorgunluğun sanılanın aksine sağlığa zararlı değil, yararlı olduğunu vurguluyor.

İngiliz Sağlık Gazetesi'nde yayınlanan bir makaleye göre; bir yandan çocuk yetiştirirken, diğer yandan aktif bir biçimde çalışan kadınlar geleceklerine yalnızca maddi ve manevi anlamda katkıda bulunmakla kalmıyor, sağlık da depoluyor. İstatistikler, çalışan kadınların ev hanımlarına göre daha sağlıklı bir ömür sürdüklerini gözler önüne seriyor. Londra Üniversitesi Epidemoloji ve Halk Sağlığı Bölümü araştırma görevlilerinden Anne McMunn, mutlu bir evlilik hayatı olan çalışan annelerin uzun vadede hiç çalışmamış kadınlara göre çok daha şanslı olacaklarını vurguluyor. McMunn "Evlilik, annelik ve iş kadınlığını bir arada götüren kadınlar, bu yoğun tempo nedeniyle kısa vadede stres altında kalabiliyor. Ancak bu hareketli yaşamın uzun vadede insan sağlığına büyük katkıları var" diye konuşuyor.

Mutlu Birliktelik

Çalışsınlar ya da çalışmasınlar kadınların sağlıklı bir yaşam sürmeleri için temel şart, mutlu bir evliliğe ya da birlikteliğe sahip olmaları. Başka bir deyişle, evde huzur şart! Uzmanlar, dul anneler için de ev ve iş yaşamını birlikte götürmenin çok daha zor olduğunu vurguluyor. Öte yandan, İngiltere de yapılan araştırmalar çalışan kadınların, özellikle de çalışan annelerin, kilo problemiyle de ev hanımlarına nazaran daha kolay mücadele ettiğini gözler önüne seriyor.

Çalışın Zayıf Kalın

İstatistiklere göre, çalışan kadınların yalnızca yüzde 23 ü 50 li yaşlarına geldiklerinde obezite sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Bu oran hiç çalışmayan kadınlarda ise, yüzde 38 oluyor. Kilo alımının, genler ve beslenme alışkanlığı kadar sosyal yaşamdan da kaynaklandığını vurgulayan doktorlar, sağlıklı bir bedene giden yolun mutlu bir ev ve aktif bir iş yaşamından geçtiğini ifade ediyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...