Vajinismus Tedavisi

Vajinismus Tedavisi

Vajinismus tedavisi için bir çok metot bulunmaktadır. Hata için uygun tedavi yöntemi jinekolog tarafından oluşturulmalıdır.

Vajinismus tedavisi için bir çok metot bulunmaktadır. Hata için uygun tedavi yöntemi jinekolog tarafından oluşturulmalıdır.

Sıkça kullanılmasına rağmen önermediğimiz parmak egzersizi yönteminden bahsederek başlayalım. Pek çok merkezde klasik tedavi tekniklerinden olan parmak egzersizleri, davranışçı tedaviler bölümünde kullanılmaktadır. Bu egzersiz, genital bölge keşfi için yararlı olsa da parmak egzersizi kullanıldığında tedavi süresi 1 ile 6 ay gibi uzun zaman alabilir. Bu da hasta için zor ve yorucu bir aşamadır. Aynı zamanda vajinismus hastasının bu egzersizi istememesinden dolayı tedaviye başlamasına engel olabilir. Pek çok hasta parmak egzersizi tedavilerinden bıkıp bırakmakta ya da genital bölgeye parmak yerleştirme fikri rahatsızlık verici olduğu için tedaviyi en başta reddetmektedir. Vajinismus tedavisinde hasta konforu terapist tarafından sağlanmalı ve hastayı tedaviden uzaklaştıran parmak egzersizi gibi teknikler kullanılmamalıdır. Vajinismus tedavi yönteminin belirlenmesinde hasta çok önemli olup hastaya özel ve uygun terapi planı terapist tarafından oluşturulmalıdır.

​Vajinismus Hastasının Tedavisine Başlamadan Önce:

  • Hastanın jinekolojik muayenesi hastayı telkinle rahatlatarak yapılmalı.
  • Vajinismus hastalığının derecesi ve anatomik sorun olup olmadığı belirlenmelidir.
  • Seçilecek tedavi yöntemi, seans sayısı ve süresi, tedavi şekli hastaya özel olarak terapist tarafından oluşturulmalıdır.
  • Hastaya verilecek bir takım gevşeme egzersizleri ve pelvik taban kas eğitiminde kullanılan egzersizleri hasta uygulamalıdır.

Vajinismus Tedavi Süreci:

  • Vajinismus tedavi süreci ağrısız acısızdır.
  • Vajinismus tedavisi zamanının planı, hastaların çalışma ve izin durumuna göre de ayarlanmakla birlikte; genellikle her gün günlük seanslar şeklinde uygulanır.
  • Vajinismus hastalığının tedavisinde aktif seanslar bittikten sonra ilişki aşamasında çifte birliktelik oyunları verilir. Bu süreçte de hekim desteği devam etmelidir.
  • Hastalık tedavi süresi 3-7 gün aralığıdır.
  • Vajinismus hastalığının tedavisinde uygulanan tekniklerle hasta geri dönüşsüz olarak iyileşmektedir yani tedavi kalıcıdır.

Vajinismus Tedavisi  Neden Geciktirilmemeli?

Vajinismus hastalığı evliliğin kanseri gibidir. İlişkileri içten içe çürütür. Bu sebeple çiftler sorunu anlayıp kabul ettikten sonra detaylı bir araştırmayı takiben tedavi için başvurmalıdırlar.

Vajinismus Tedavi Süresi Nedir?

Vajinismus terapi merkezine ve uygulanan terapi metoduna, hastalığın derecesine ve çiftin süreçte işbirliği yapmasına bağlı olarak  tedavi süresi değişmektedir. Genelde uygulanan tekniklerle ortalama 3-7 günlük bir sürede tedavi yüzde yüz başarı oranıyla sağlanmaktadır. Fakat hastanın değerlendirme muayenesini yapmadan, çiftin uyumunu değerlendirmeden 3 günde 5 günde çözüm gibi sloganlara inanılmaması gerekir. Hastayı hekim değerlendirdikten sonra süre ve seans sayısı belirtilmelidir. Tedavi sürecinde hastanın hekime güveni ve inancı da oldukça önemlidir. Bu sebeple biz kliniğimizde hastalarımızın bizlere güvenerek gelmelerini istemekteyiz.

Kararlı, istekli hasta ve destek veren eş tedavinin olmazsa olmazı, bu 2 etmen sağlanınca vajinismus hastalığının tedavisi çok kısa zamanda sonuca ulaşmaktadır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...