Kansızlık Kalp Hastalıklarında Etkili

Kansızlık Kalp Hastalıklarında Etkili

ABD'de Kuzey Carolina Üniversitesi araştırmacıları, kansızlığın kalp hastalıkları üzerinde etkisi bulunduğunu tespit ettiler.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki kansızlık kalp hastalıklarına kapı aralamaktadır.

40 yaş üstündeki Amerikan toplumunun yüzde 25’inde kalp yetersizliği görüldüğünü ve bu hastalık sonucu ölümlerin arttığını belirten uzmanlar, kısıtlı ekonomik imkanların da neden olduğu kansızlık sorununun dikkate alınmamasının, kalp hastalarındaki ölüm oranını yükselttiğini bildirdiler.

Kansızlığın ileri safhaya ulaşmadan tedavi edilmesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, hastalığın yalnızca diyaliz hastalarında değil, kalp yetersizliği çeken hastalarda da önemli olduğunu belirttiler. Uzmanlar, kandaki alyuvarların azalmasının, oksijen taşıyan pigment olan hemoglobinin düşmesine sebep olduğunu, bunun da kalbin çalışmasını etkilediğini ifade ettiler. Uzmanlar, kansızlığın, kandaki alyuvarların çoğalmasını sağlayan “erythropoietin” adlı hormonun ile tedavi edilmesinin, hemoglobin oranını yükseltebileceğini ve hastaların yorgunluktan kurtularak, egzersiz yapabileceklerini kaydettiler.

Bir başka araştırmada, erythropoietinin, hastaların yatarak tedavi süresini kısaltabildiği belirlendi. Uzmanlar, kansızlık ile ilgili olarak başlattıkları yeni araştırmalarda, hormonların kansızlık üzerindeki etkisini, kansızlığın hastaların yorgunlukları ve fiziksel aktiviteleri üzerindeki sonuçlarını daha farklı açılardan inceleyecekler. Araştırma raporu, Amerikan Tıp Kuruluşunun New York’ta yapılan kansızlık ile ilgili brifinginde açıklandı.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...