Sauna Kalp Sağlığı İçin Egzersiz Kadar Faydalı

Sauna Kalp Sağlığı İçin Egzersiz Kadar Faydalı

Yapılan araştırmalara göre sauna sıcaklığının egzersiz kadar kalp ve vücut sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunduğunu tespit etmiştir.

Bilim adamları, sauna sıcaklığının kalp hastalığı riski taşıyanlar için egzersiz kadar faydalı olduğunu saptadı. Yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol hastaları için saunanın faydalı olduğunu açıklayan Japon araştırmacılar, kalp sorunu ve şeker hastalığı olanlar ile sigara tiryakilerinin de saunadan faydalanabileceklerine değindi.

Kagoşima Üniversitesi doktorlarından Çuva Tei, yaş ortalaması 25-51 arasındaki erkekler üzerinde yaptığı araştırmada, şeker hastası 3, yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunan 8 ve sigara tiryakisi 15 kişi ile sağlıklı 10 kişi üzerinde denemelerde bulundu. Araştırma sonucunda, saunanın kalp hastalıkları riski bulunan kişilerde kan damarları fonksiyonunu yükselttiğini, sağlıklı kişilerde ise kan damarları üzerinde herhangi bir değişim yapmadığı gözlendi. Bilim adamları günde 15 dakikalık sauna terapisi sonunda kan damarları fonksiyonunun yüzde 40 arttığını kaydetti.

Araştırmanın, düşük sıcaklıktaki saunanın kalp hastalıkları riski bulunan insanlarda daha emniyetli ve etkili olduğunu ortaya çıkardığı kaydedildi.

Bazı kalp hastaları ve kalp hastalıkları riski olan insanların egzersiz yapamadıklarına değinen uzmanlar, düşük derece sıcaklıktaki saunanın bu risk grubu üzerinde daha faydalı olacağını belirtiyor. Amerikan Kardiyoloji Koleji yayın organında yer alan araştırma raporunda uzmanlar, risk grubuna giren hastaların saunaya gitmeden önce doktora danışmaları gerektiğini vurguluyor.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...