Kışı Enerjik ve Sağlıklı Geçirin

Kışı Enerjik ve Sağlıklı Geçirin

Kış mevsimi kalın palto ve kazaklara bürünmek, sokaklarda yağmur ya da kar yağışı altında titreyerek yürümek anlamına geliyor.

Kış mevsimi kalın palto ve kazaklara bürünmek, sokaklarda yağmur ya da kar yağışı altında titreyerek yürümek anlamına geliyor. Hava kirliğinden bahsetmiyoruz bile! Yazın unuttuğunuz nezle ve grip, kışın evinizin bir ferdi oluyor adeta! Ancak tüm bu olumsuz koşullara rağmen metabolizmanızı güçlendirecek kış mevsimini enerjik ve zinde geçirmeniz mümkün. Başarıya ulaşmanın yolu, vücudunuzu "toksinlerden" arındırmak geçiyor!

Toksin nedir ve vücutta nasıl oluşuyor? derseniz açıklayalım... Vücutta yararlı maddelerin yanı sıra zararlı atıklar da yer alıyor. Bunlara "toksin" adı veriliyor. Aslında bu zararlı atıklar, vücuttan bağırsaklar, böbrekler ve akciğerler yoluyla rahatlıkla dışarı atılabiliyor. Ancak bilinçsiz beslenme, stres, kahve, nikotin ve alkol gibi kötü alışkanlıklar nedeniyle vücut, zararlı maddelerin atmakta güçlük çekebiliyor bunun sonucunda ise kaçınılmaz bir son geliyor; toksin fazlalığı! Zararlı maddeler vücutta biriktiğinde dokulardaki sıvı, hücrelere yeterli düzeyde oksijen ve besleyici madde sağlayamıyor. Bunun sonucunda da bağışıklık sistemi zayıflıyor ve ihtiyacınız olan enerji tükeniyor.

Toksinlerden cildiniz de olumsuz etkileniyor. Vücutta biriken zararlı maddeler nedeniyle soluk cilt, derin kırışıklıklar ve siyah noktalar cildinize yerleşiyor.

Düzenli Bakımla Bebek Gibi Bir Cilt

Hava kirliği, sigara dumanı, şehir hayatı, stres... Bunların yanı sıra havaların soğumaya başlaması... Cildinizin her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyacı var. Yıpratıcı etkilerin artmasıyla birlikte, siniler cilt hücrelerine daha fazla mesaj göndermeye başlıyor. Doğal dengesi bozulan cilt de hızlı ve yoğun bir şekilde nemini kaybediyor; kuruyor ve zamanla kırışmaya başlıyor. Son yıllarda yapılan klinik çalışmalar da tüm dünyada cilt hassasiyetinde tırmanış olduğunu gösteriyor. Pek çok kadın, ciltlerinin çabuk kızardığını, daha stresli olduklarını ve cilt onarımının yavaşladığını gözlemliyor. Dolayısıyla yaz mevsiminde cildimizi güneşten korumak için nasıl özen gösteriyorsak, soğuk havalarda da aynı duyarlığı göstermeniz gerekiyor. Bunun için üretilmiş kozmetik ürünlerini düzenli kullanarak cildinizi koruyabilirsiniz.

Köpük Köpük Sağlık...

Banyo yapmak sadece vücudunuzun temizliği için değil, sağlıklı bir yaşam ve pozitif bir ruh hali için de gerekli. Deniz tuzuyla kan dolaşımını hızlandırabilir ve metabolizmanızı güçlendirebilirsiniz. Çünkü deniz tuzu, dokulardaki su birikimini ve toksinleri vücudunuzdan kolayca atabiliyor. Böylelikle bacaklarınızda selülit oluşmuyor, cildiniz de sıkılaşıyor ve bebek gibi bir görünüme kavuşuyor. Banyo sırasında rahatlatıcı aroma yağlarından da yararlanabilirsiniz. Şifalı otlar, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve toksinlerin vücudunuzdan atılmasını sağlıyor. Örneğin; banyo suyuna ekleyeceğiniz biberiye, kan dolaşımını güçlendiriyor ve cilde elastikiyet kazandırıyor.

Başka bir tarif ise... banyo suyunuzun içine 500 gr deniz tuzu atarak çözülmesini sağlayın. Ardından 8 damla ardıç, 6 damla adaçayı ve 12 damla lavanta yağını suda kolayca çözülmeleri için yarım fincan sütle karıştırın. Bu karışımı banyo suyunun içine ilave edin. Kış mevsimini sağlıklı geçirmeniz için size, okaliptüs, bergamut, yasemin, ylang-ylang, papatya ve gül yağlarını da kullanmanızı da tavsiye ediyoruz. Bu yağlar, ruh halinizi pozitif etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda cildinizi güzelleştiriyor ve güzel kokmanızı sağlıyor. Bu uzun banyo keyfinden sonra hemen duş almayın. Üzerinize nemli bir bornoz giyerek 15 dakika dinlenin.

Yaşam Enerjisi İçin Tuina Masajı!

Sabah üst üste yığılan dosyalarla boğuştunuz, öğlen alışverişe çıktınız, öğleden sonra müşterilerle toplantı yaptınız, akşam da soluğu sinemada aldınız! Yoğun iş temposu ve birbiri ardından gelen sosyal faaliyetler arasında vücudunuzun bocalamasına hiç şaşırmayın! Böylece durumlarda, kökeni, 4 bin yıldan eskilere dayanan Tuina masajı iyi bir çözüm olabilir. Tuina'nın hem fizik hem de ruh sağlığı üzerinde çok olumlu etkileri olduğu biliniyor. Tuina masajı, chi'nin yani, yaşam enerjisinin dengelenmesini sağlıyor. Dengeli yaşam enerjisi de güçlü ve sağlıklı bir beden anlamına geliyor. Size, rahatlamanızı sağlayacak çok basit bir ayak masajı öneriyoruz... Çıplak ayak tabanınızın ortasına baş parmağınızla masaj yapmanız yeterli. Masaj daima ayak topuğunuzdan parmaklarınıza doğru yaparak 50 kez uygulayın. Yine baş parmağınızla, ama bu kez daha hafif dokunuşlarla masajı 50 kez tekrar edin. Artık diğer ayağınıza geçebilirsiniz. Daha başarılı sonuç alabilmek için, masajdan önce suyun içne ekleyeceğiniz 3 damla biberiye yağıyla ayak banyosu da yapabilirsiniz. Ayak banyosu, vücudunuzun ısınmasını sağlar ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Çamurla Derinlemesine Temizlik

Çamur, binlerce yıldır sağlık ve güzelliğin hizmetinde... Bunun nedeni, bileşiminde çok zengin mineral ve vitaminleri barındırması Ölü Deniz de çamuru ve suyuyla mükemmel bir sağlık ve güzellik kaynağı olarak biliniyor. İçeriğinde sağlığımız için son derece önemli olan potasyum, sodyum, magnezyum, bromit, iyot, kükürt ve kalsiyum gibi pek çok madde barındırıyor. bu maddeler, vücuttaki sıvıyı dengeliyor, hücreleri yeniliyor, metabolizmayı düzenliyor, toksinlerin zaraRlı etkisini gideriyor. Aynı zamanda yatıştırıcı ve rahatlatıcı özelliğe de sahip. Milyonlarca insana şifa veren Ölü Deniz in mucizevi etkilerini kozmetik ürünler sayesinde evinizde de yaşayabilirsiniz. Örneğin; Ölü Deniz den elde edilen doğal çamurla formüllendirilmiş "Dead Sea Spa Magik Algimud" maskesi, minerallerin benzersiz etkilerini cildinize taşıyor. Algimud, toksinlerin atılmasını sağlayarak cildi derinlemesine temizliyor, nemlendiriyor ve yumuşatıyor. Toz halindeki ürün, bir miktar suyla karıştırıldığında hemen uygulanabilecek hale geliyor. Bir spatula yardımıyla vücuda ya da yüze yapılan ürün, yaklaşık 10 dakika sonra tamamen donuyor ve bir kalıp gibi soyularak kolaylıkla ciltten temizleniyor.

Zeytinyağıyla Güçlenin!

Akdeniz mutfağının vazgeçilmez tamamlayıcısı zeytinyağı, aynı zamanda kötü huylu kolesterolü düşürerek kalp sağlığınıza hizmet ediyor. Ayrıca zeytinyağıyla ağzınızda gargara yaparak, dil ve dişleriniz üzerine yerleşen bakterilerin atılmasını sağlayan enzimleri harekete geçirebilirsiniz. Bunun sonucunda bağışıklık sisteminiz güçlenecek ve dişleriniz bir inci gibi parlamaya başlayacak.

C Vitamininin Koruyucu Etkisini Unutmayın!

Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde, doğru ve dengeli beslenme yatıyor. Meyve ve sebzeler, vücudumuza hücre koruyucu özellik taşıyan C vitamini sağlıyor. Bu vitamin, bakterilere karşı savaşan savunma hücrelerine nüfuz ediyor ve vücudu zararlı maddelere karşı koruyor. Limon, portakal, greyfurt, kivi, brokoli gibi sebze ve meyveler, C vitamini yönünden çok zengin. Beslenmenizde dikkat etmeniz gereken bir başka nokta da günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı atlamamak. Çünkü kahvaltı, metabolizmayı hızlandırıp daha çok kalori yakılmasını sağlıyor. Böylece kişi, kendini daha enerjik hissediyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...