Sigara Bel Ağrısı Nedeni

Sigara Bel Ağrısı Nedeni

İltihaplandığını ve acıya neden olduğunu belirterek, sigara içmenin aynı zamanda kemik erimesini de arttırdığını kaydetti.

İnsan Sağlığına Sayısız Zararı Olan Sigaranın, Özellikle Gençlerde Bel Ağrısına da Neden Olabileceği Belirtildi.

İtalyan Il Corriere della Sera gazetesinin haberine göre, 40 yıl içinde uluslararası dergilerde yayımlanan yaklaşık 80 araştırmayı yeniden gözden geçiren Finlandiya Mesleki Sağlık Enstitüsünde görev yapan bilim adamları, bunların arasından sigara ve bel ağrısıyla ilişkili olan ve değişik yaş gruplarından yaklaşık 300 bin kişinin katıldığı 40 araştırmayı seçtiler.

Bu araştırmaların sonuçlarını yeniden analiz eden bilim adamları, sigara tiryakilerinin bel ağrısı çekme olasılığının eline hiç sigara almamış kişilere nazaran yaklaşık yüzde 30 daha fazla olduğunu belirttiler.

Bel ağrısının özellikle sigara içen gençlerde daha sık görüldüğüne işaret eden bilim adamları, bunun nedeninin henüz tam olarak bilinmediğini, ancak nikotinin damar büzülmesine neden olan etkilerinin bu sonuçta etkili olduğuna inandıklarını söylediler.

Araştırmanın yazarlarından Rahman Shiri, nikotin nedeniyle hücrelerin gerektiği gibi hava alamadığını, bu nedenle de daha kolay iltihaplandığını ve acıya neden olduğunu belirterek, sigara içmenin aynı zamanda kemik erimesini de arttırdığını kaydetti.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...