Odanızı Çiçekle Doldurun Güne Zinde Başlayın

Odanızı Çiçekle Doldurun Güne Zinde Başlayın

Toplumda genel inanış çiçeklerin geceleri karbondioksit salgıladığı için insan sağlığına zararlı olabileceğiydi. Yeni iddialar bu inanışın tam tersi yönünde.

Çiçeklerin gece karbondioksit salgıladığı için zararlı olduğu inanışını unutun. Yattığınız odayı çiçekle doldurun, özellikle de sardunya koyun… Güne çok daha zinde başladığınızı göreceksiniz!

Bitkiler gündüzleri solunumlarında havadaki karbondioksiti alarak oksijen verir fakat geceleri de tam tersi oksijen alarak karbondioksit verirler. Bu nedenle gece yattığımız odada çiçek bulundurmamalıyız… Bu görüşü yıllardır duyduk, doğru bildik… Fakat Ekolojik Yaşam Uzmanı, Ziraat Mühendisi, Yazar Erkan Şamcı bunun doğru olmadığını, bize yanlış öğretildiğini iddia ediyor. Ve anlatıyor: 

Ormanda Uyuyan Canlıların Zehirlendiğini Gördünüz Mü?

Yıllarca evin içerisine bitki koymayın diye kandırdılar bizi tam tersini iddia ediyorum, evinizi özellikle de yatak odanızı çiçeklerle doldurun. Gece karbondioksit verir ama karbonmonoksit vermez.

O odanın içerisi çiçek dolu olsa orada gezinen bir sinek kadar karbonmonoksit verir geceden sabaha kadar. Siz hiç ormanda uyudunuz mu? Ormanda dünyanın en güzel, en sağlıklı uykusunu uyursunuz çünkü bitkiler insanı zehirlemez öyle olsa ormanda yatan bir insan sabaha çıkamaz. Oysa ki ormanda uyandığında çok daha dinç kalkılır. İddia edildiği gibi olsaydı Rize’nin Orman Köylüleri sabaha çıkamazdı, oysaki orada 4 saat uyusanız zımba gibi kalkarsınız.

Başucunuza özellikle sardunya koyarsanız sardunya uykuyu düzenler hayatınızdaki en derin en sağlıklı uykuyu uyursunuz, başucunuza bir metre mesafede bir saksı sardunya koymanız sizin bütün uyku ve nörolojik sisteminizi düzene koyar. Sakin olursunuz. Üstelik sivrisinekler de size yaklaşmaz.

Bitkilerinde enerji verdiğini unutmamak gerekir. Çiçekleri ve bitkileri koklamaktan dokumaktan çekinmeyin.

Kötü Kokulara Veda

Evdeki kötü kokuları yok etmek için illa kimyasal içerikli oda kokularına ihtiyacınız yok. Bir kaseye sirke koyun ve odada bekletin. Birkaç gün sonra odada sigara dahil hiçbir koku kalmayacak. Boşuna oda kokularına para verip zehir koklamayın.

Evdeki boya kokusunu gidermek için iki büyük soğanı soyup ikiye bölün. Soğanları su dolu kabın içine koyun ve kokan odaya bırakın. Kokudan eser kalmayacak.

Evinizin güzel kokması içi bir kap suya bir avuç karanfil veya tarçın çubukları atın ve ocakta yarım saat ağır ağır kaynatın. Eviniz güzel ve doğal kokacaktır.  Ayrıca havadaki mikropların yok olmasına da yardımcı olacaktır.

Kendi Şampuanınızı Yapabilirsiniz

Saçınızı haftada iki gün şampuansız sadece su ile yıkayın. İlla ki şampuan kullanmak istiyorsanız şu karışımı hazırlayın: Bir tencere alın, içerisine iyi su koyun, kaynatırken yarım kalıp aktardan alınmış doğal sabunu rendeleyin. Kaynatırken bir poşet yeşil çay bir poşet de ısırgan çayı atarsanız rengi de değişir, vitamini de artar. 4-5 tane de E vitamini atın. Soğutun, sonrasında şampuan olarak kullanın. Bunu sıvı el sabunu, bulaşık çamaşır makinası deterjanı olarak da kullanabilirsiniz.

İçerisine Şeker Katılmış Deterjana Diş Macunu Denilir

Eğer bir insan kudurmadıysa ağzından köpükler çıkması mümkün değil. Çamaşır mı, bulaşık mı yıkıyorsun? Nedir bu ağızından çıkanlar? Bakın paketteki ürün ayrıntısına içerisinde Sodyum Lauryl Sülfat yani deterjan var. Diş macunu kullanmayın, onun yerine karbonat ya da tuz kullanabilirsiniz. Bu Şekilde yüzlerde kimyasalı vücudumuza almamış oluruz ve sağlığımızı bozmamış oluruz.  Düzenli kullanımda da dişlerinizin beyazladığını göreceksiniz.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...