Unutkanlığın Düşmanı: Ginkgo Biloba

Unutkanlığın Düşmanı: Ginkgo Biloba

Gingko Biloba'nın unutkanlığın doğal tedavisinde önemlidir. Bitki Uzmanları Gingko Biloba'nın unutkanlığın doğal tedavisinde önemli olduğu söyledi.

Gınkgo Biloba'nın pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi sem yıllarda Türkiye'de de kullanılmaya başlandığım belirten Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, "Anavatanı Japonya, Çin ve Kore olan bu bitki yeryüzünün en eski ağacı olarak kabul edilir. Bu bitkinin varlığı 200 milyon yıldan daha önceye dayandırılır. Bu sebeple 'mabet ağacı' olarak da adlandırılmaktadır" dedi. Ginkgo ağacının yapraklan alternatif tedavide kullanıldığını vurgulayan Gülsoy, birçok bilimci Ginkgo Biloba yapraklarının hafızayı ve konsantrasyonu güçlendirdiğine inandığını söyledi ve "Aynı zamanda antioksidan bileşimler taşıdığı tespit edilmiştir.

Ginkgo yapraklarının hafızaya olan olumlu etkinin sebebi boyundan itibaren baş bölgesindeki damarlarda yaptığı kan sulandırıcı etki olduğu düşünülmektedir. Böylece beyine daha kuvvetli oksijen taşınmasında yardıma olduğu, stresi yok ettiği ve zihinsel fonksiyonları çalıştırdığı sanılmaktadır" ifadelerini kullandı. Günümüzde okul döneminde olan 12 yaş ve üzeri tüm çocuklarda, hafıza problemi yaşayan ya da risk taşıyan tüm yetişkinlerde kullanıldığını söyleyen Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, "Baş bölgesinde, dolaşım üzerindeki etkilerinden dolayı bugün birçok doktor göz tedavilerinde ya da kulak rahatsızlıklarında yardıma ürün olarak tavsiye etmektedir.

Vertigo rahatsızlığında da yan ürün olarak önerilmektedir. Bu tür gıda takviyelerini kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yüksek dozajlı kan sulandırıcı ilaçlar kullananlar doktora danışarak kullanmalıdır" dedi.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...