Anne Adaylarının 2. Çocuk Korkusu

Anne Adaylarının 2. Çocuk Korkusu

Hamilelik döneminde anne adaylarının % 80’inin her gün yaşadığı mide bulantısı ve kusma problemi artık kabus olmaktan çıkıyor.

Gebelikte bulantı ve kusma problemi anne adayını hem sağlık, hem psikolojik hem ekonomik hem de sosyal açıdan etkilemektedir. Onko Koçsel İlaçları bu etkileri en az seviyede yaşamaları için anne adaylarını yeni bir cihazla tanıştırıyor. Firmanın Amerika’dan Türkiye’ye getirdiği PrimaBella®, hamileliğin ilk 3 ayında daha sık görülen bulantı ve kusma sorununa ilaçsız bir seçenek sunuyor.

Bulantı ve Kusma Nedeniyle Anne Adaylarının %38’i Bir Daha Çocuk Sahibi Olmak İstemiyor

Yapılan araştırmalara göre anne adaylarının gebelikleri süresince ortalama 105,6 saat bulantı ve kusma problemi yaşadıklarını belirten Onko Koçsel İş Birimi Yöneticisi Akın Çoban; “Sosyal, ekonomik ve psikolojik etkiler yaratan bulantı ve kusma problemi hem anne adaylarının hem de bebeklerinin sağlığını riske atıyor. Anne adaylarının psikolojik olarak % 55’i bulantı ve kusma nedeniyle kendilerini depresif hissederken, ikinci kez anne olmak istemeyenlerin oranı ise % 38 olarak göze çarpıyor” dedi.

Bulantı ve kusma probleminin ekonomik ve sosyal etkilerine de değinen Çoban; “ Araştırmalar bizlere bulantı ve kusma yaşayan anne adaylarının % 78’inin iş gücü kaybına uğradığını, % 47’sinin ise işteki performansının azaldığını gösteriyor. Sosyal olarak ise bulantı ve kusma, anne adaylarının % 47’sinin eşleriyle ilişkilerinin de olumsuz etkilendiğini gözler önüne seriyor” diyerek konunun önemine dikkat çekti.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...