Sezaryen Yavaşlatılıyor

Sezaryen Yavaşlatılıyor

Uzmanlar 'Yavaş sezaryen' olarak adlandırılan bu yöntemin doğal doğuma benzer yanlarının bulunduğunun altını çiziyorlar.

Uzmanlar 'uzun sezaryen'in anne ve bebeğinin sağlığı üzerindeki etkilerini incelemek üzere düğmeye bastı.

Anne adaylarının tercih yapmakta zorlandığı normal doğum ve sezaryene yeni bir opsiyon ekleniyor.

'Yavaş sezaryen' olarak adlandırılan bu yöntemin doğal doğuma benzer yanlarının bulunduğunun altını çizen uzmanlar, bu yöntemin doğumlardaki riskleri azaltıp annenin yaşayacağı olası psikolojik sorunları da engelleyebileceğini belirtiyor.

Nedir Bu “Yavaş Sezaryen”?

Anne karnında ufak bir kısmı keserek açan doktorlar, ilk olarak bebeğin başını dışarıya çıkarıyor. Bu işlemin ardından bebeğin kendi çabası ile doğmasını bekleyen doktorlar, bebek kollarını dışarıya çıkardıktan sonra doğumu sonlandırıyor.

Sezaryen ile dünyaya gelen bebeklerde solum problemleri yaşanabildiğini belirten uzmanlar, bunun bebeğin anne karnından hızlı bir şekilde çıkarılmasından dolayı yaşandığı olasılığı üzerinde duruyor. Önümüzdeki aylarda 'uzun sezaryen'in testlerine başlayacak ekip, bu sürecin bebeğin sağlığına nasıl etki ettiğini de birinci elden gözlemlemiş olacak.

Doğumdaki sürecin uzamasının annenin psikolojisine de etki ettiğini düşünen uzmanlar, 'uzun sezaryen'in doğum sonrası yaşanan depresyonu da engelleyebileceği görüşünde. 

Bu yöntem ilk olarak on yıl önce  Queen Charlotte’s ve Chelsea kliniklerinde gerçekleştirilmişti. Yaygın bir yöntem olmamasına rağmen bu operasyon İngiltre'deki bazı özel kliniklerde gerçekleştiriliyor.  

Söz konusu testler University College Hospital in Central London'da önümüzdeki aylarda yapılacak ve bu iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığı gün yüzüne çıkacak.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...