Kaç Faktör Güneş Kremi?

Kaç Faktör Güneş Kremi?

Havalar ısındı. Güneş tepemizde parıldamakla kalmıyor iliklerimize kadar işliyor. Peki cildinizi korumaya aldınız mı?

Güneşin zararlı ve yararlı ışınları hep birlikte cilt tarafından emilir. Yararlı ışınlar kemik gelişiminden toksin atımına kadar pek çok yerde görev alır. Ancak zararlı ışınları da ciltte leke yapmaktan kansere kadar zarar verebilir.

Ultraviyole ışınlarından korunmanın ilk adımı aslında güneşin tepede olduğu öğlen saatlerinde dışarı çıkmamak. Fakat bunu uygulamak ne mümkün? Diğer bir önemli adım ise koruyucu ürünlerden faydalanmak. Yaz yeni yeni gelmişken erkenden kolları sıvayıp koruyucu kullanmaya başlamak gerekiyor. Aslında koruyucu faktörlü ürünler sadece yaz aylarına özgü de değildir. Evet, yazın direk olarak hissederiz ama kışın da cildimiz bu zararlı ışınlara maruz kalır.

Koruyucu faktörlü ürünler kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Mesela cildin kesinlikle temiz olması gerekir. Ürününüzün nemlendirme özelliği yoksa nemlendiricinizi koruyucu kremin üzerine sürebilirsiniz. Evden çıkmadan önce uygulanan faktörlü ürünler 3-4 saatte bir tazelenmelidir. Özellikle de hassas cilt yapısına sahip olanlar çok dikkat etmeliler. Bir diğer önemli husus ise bu ürünlerin kaç faktör olması gerektiği? Farklı farklı faktörlerde ürün bulmak mümkün ancak en fazla 50 faktör ürün doğru üründür. Daha iyi açıklamak gerekirse 50 faktörden fazla oldu iddia edilen ürünlerin pek de bir etkisi yok. Cilt hassasiyetine göre 15, 30 ve 50 faktör ürünlerden herhangi biri yeterli olacaktır. 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...