Dünyadaki Yönelim Alternatif Tıbba Doğru

Dünyadaki Yönelim Alternatif Tıbba Doğru

Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, bitkilerle gerçekleştirilen doğal tedavi yöntemlerinin dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Ülkemiz tam bir bitki cenneti. Bunun kıymetini daha da bilmeli ve araştırmalarımızı daha yoğun bir şekilde yürütmeliyiz.

Ordu Ziraat Fakültesi tarafından "Tarım Eğitiminin 170. Yıldönümü" nedeniyle düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, insanoğlunun var oluşundan bugüne bitkilerle, hayvanlarla ve doğadan toplanan bilgilerle hayatını idame ettirme ve tedavi yöntemleri gerçekleştirildiğini hatırlattı. Pagan inanışlarda bile ölen insanlarla birlikte bazı hastalıklarda tedavi için kullanılan civan perçemi, peygamber çiçeği ve ebegümeci gibi bitkileri de gömdüklerini anlatan Prof. Dr. Şekeroğlu, günümüzde de alternatif tıp olarak adlandırılan bu tedavi yöntemini Almanya, Japonya gibi ülkelerin uyguladığını belirterek, kendi ürettikleri ilaçları üçüncü dünya ülkelerine pazarlamaya başladıklarını vurguladı.

Alternatif Tıp İçin 20 Bin İle 70 Bin Bitki Kullanılıyor

Şekeroğlu, şöyle devam etti: “Ülkemizde ve dünyada doğal yöntemlerle yapılan tamamlayıcı tedaviler alında bir insanlık mirasıdır. Bu tip tedavi yöntemlerinin dikkate alınmasını ve devam edilmesini arzu ediyoruz. Dünya sağlık Örgütü’nün konu üzerinde ciddi çalışmaları var. Tabi ekonomik olarak da ülkelerde bitkilerin üretimi ve satışı ile ilgilide gelir sağlanmış oluyor. Dünya üzerinde çeşitli kaynaklardan 20 bin ile 70 bin arasında bitki çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Fakat bu yöntemler bilinçsizce kullanıldığında çok ciddi sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Bu konuda sıkıntıların yaşanmaması için denetim çok önemlilik arz ediyor” dedi.

Alternatif tıbbın bilinçli kullanıldığında güzel sonuçlar verdiğine değinen Şekercioğlu konu üzerine daha da eğileceklerini belirtti.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...