Cilt Problemleri ve Çözümleri

Cilt Problemleri ve Çözümleri

Akne, siyah nokta, beyaz nokta, göz çevresindeki beyaz nokta, gözenek açılması ve bunlarla uğraşırken yüzeye çıkan kepek...

Ergenliğe girildiği gibi cinsiyet fark etmeksizin pek çok cilt problemi de baş göstermeye başlıyor. Akne, siyah nokta, beyaz nokta, göz çevresindeki beyaz nokta, gözenek açılması ve bunlarla uğraşırken yüzeye çıkan kepek... Birkaç tanesini seçip neden çıktıklarını ve nelerin iyi geldiğini açıkladık... 

Akne: Çıkmasında pek çok etken var; ergenlik, yastık kılıfı değişimi, beslenme düzensizliği, stres, az su tüketmek, makyaj kalıntısı, yüz temizliğine özen göstermeme, el ve yüz havlusunun aynı olması. Bunlar sadece birkaçı, ergenlik dışında oluşan sivilceleri düzgün bir rutin oluşturarak yok edebilirsiniz. 

Siyah nokta: Ölü deri yüzden düzgün temizlenmediğinde ortaya çıkan bu noktalar profesyonellere sorulmadan sıkılmamalı. Gözeneklerinizin büyümesine veya kırmızı bir iz kalmasına neden olabilir. 

Beyaz nokta: Yağ ve siyah noktayla aynı sebepten yani ölü deri temizlenmemesinden dolayı çıkar. Beyaz noktalar siyah noktalar gibi sıkılmaz, sertlerdir. Geçirmek için hindistan cevizi yağı ve kahve telvesi öneriliyor. 

Göz çevresindeki beyaz noktalar: Çıkma nedeni olarak çok yağlı tüketmek gösteriliyor. Çok ağlamak, stres, uyku düzensizliği, yorgunluk da sebeplerin içerisinde. Eğer göz çevrenizde böyle bir sorun varsa bir dermatoloğa danışın en iyisini onlar söyleyecektir veya kulak çöpünün ucuna biraz elma sirkesi sürüp hafif hafif uygulayabilirsiniz. 

Gözenek açılması: Yüzü düzgün temizlememek, makyaj kalıntıları, yüzdeki yağ oluşumu büyük etkenlerdir. Maden suyu, gül suyu, aloa vera jeli öneriliyor. 

Kepek: Sivilce kremlerinin çoğu yüzü kurutur ve sürme miktarına göre yüzü yakarlar. Eğer sivilce kremi kullanıyorsanız ve yüzünüz kuruyorsa bu sivilce kreminin işe yaradığı anlamına gelir, yüzünüz krem yüzünden yandıysa birkaç gün ara verip dikkatlice uygulamaya devam edebilirsiniz. Eğer kullanmadan yüzünüz kepekleniyorsa yani cildiniz kuruysa temiz içerikli bir nemlendiriciyle veya hindistan cevizi yağıyla rahatlıkla nemlendirebilirsiniz, her sabah ve akşam. Ya da kepekler gün yüzüne çıktıkça. 

Okuduğunuz gibi gerekli temizliğin yapılmaması, stres, yağlı belenme alışkanlığı cilt problemlerinin temel etkenlerinden, şeker kullanımı da aynı şekilde.  Bu koşulları hayatımızdan çıkartırsak güzel bir cilde sahip olmamız kolaylaşır. Cilt sorununuzu geçirmek için en önemli olan maddelerin başını çeken madde de sabrın ta kendisi. Kullanılan ürünlerin kısa süre içinde etki göstermesini beklememeliyiz. 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...