Masaj Önerileri

Masaj Önerileri

Masaja gevşetici hareketlerle başlayın. Bunun içinse önce iki elinizi onun omuzlarına koyup birkaç dakika omuzları sıkıca tutun. Bu onu gevşetecektir.

Masaj yapacağınız kişinin dizlerine oturun. Masaja gevşetici hareketlerle başlayın. Bunun içinse önce iki elinizi onun omuzlarına koyup birkaç dakika omuzları sıkıca tutun. Bu onu gevşetecektir. Ardından onu sırt üstü yatırın ve yavaşça böbrek kısımlarından ovmaya başlayın. Ellerinizi ne çok bastırın ne çok hafif tutun. Sırtından aşağıya ve ardından tekrar yukarıya omuzlara kadar masaj yapın. Bu esnada gerilmiş bölgelerde masajı biraz daha uzun tutmayı unutmayın.

Sağ elinizle sırtını yukarıdan aşağıya doğru iyice ovun. Bu esnada çok hızlı ilerlemeyin. Tersine yavaş yavaş masaj yapın. Aynı şekilde sol elinizle de bu kez aşağıdan yukarı olmak üzere masaj yapın.

Partnerinizin üzerinde ata biner gibi durun. Ancak kesinlikle poposu üzerine oturmayın. Her iki elinizi de basık olacak şekilde sırtına koyun, baş parmaklarınız omurlara doğru açık durmalı. Elleriniz ve parmaklarınız bu şekildeyken dairesel hareketler yaparak tüm sırtına masaj yapın. Bu masaj şekli özellikle vücuttaki zehirli maddelerin atılması için idealdir.

Dikkat Hatalı Pozisyon

Özellikle popo ve belin alt kısımlarına oturup masaj yapmaktan kaçının. Bu esnada omuriliğine zarar verebileceğinizi dikkate alın.

Ufak Öneriler

  • Sakin bir yer seçin
  • Masaj yeriniz ne çok sıcak ne çok soğuk olmalı. Gevşetici bir ortam yaratmaya çalışın. Örneğin dumanlı ışıklar, mum, hafif müzik ve birkaç çubuk tütsü...
  • Yumuşak yataklarda masaj yapmaktan kaçının
  • Yumuşak zeminde insan vücudu büzülüp kalır. O nedenle en masaj için en uygunu bir jimnastik minderi türünde sert biz zemindir.
  • Masaj yağı kullanın
  • Çok çeşitli masaj yağları vardır. Vücut bakım mağazalarında birbirinden zengin koku ve işlevde yağ bulmanız mümkün.
  • Her vücut kısmına en uygun masaj süresi 10 dakikadır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...