Bilgisayar Gözlere Zarar Veriyor

Bilgisayar Gözlere Zarar Veriyor

Gerek iş hayatında gerek özel hayatta bilgisayarın çok önemli yeri var. Bu gelişmiş teknolojinin sağlığımıza zarar vermemesi imkansız.

Bilgisayar kullanımına bağlı olarak en çok şikâyet edilen konu göz yorgunluğu. Bilgisayar başında uzun süre geçiren kişilerin yorgun ve ağrılı gözler, bulanık görme, gözlerde yanma, kuruluk hissi ve gözlerde sulanma, çift görme, ışığa karşı hassasiyet, baş ağrısı belirtilerine sahip olabilirler. Bunların göz yorgunluğunun işaretçisi olması muhtemel.

Bilgisayar Önemsenmeyen Problemi Ortaya Çıkarır

Bilgisayar kullanmak çok aşırıya kaçmadığınız sürece gözlerinizi bozmaz, sadece o zamana kadar önemsenmeyen ya da fark edilmeyen kusurun ortaya çıkmasına sebep olur. Bu durumda yapılması gereken ilk şey göz doktoruna gidip problemin ne olduğunu öğrenmek, bu sorunu çözmek için gözlük ya da lens kullanmak. Bu araçların numarası eğer yeterli değilse göz yorgunluğuna sebep olabilir.

Önlem Alınması Gerekir

Gözler yorulduğunda size birtakım sinyaller gönderir. Böyle durumlarda biraz dinlenmeli gözlerinizi kapatmalısınız. Mümkünse bilgisayarda geçirdiğiniz süreyi kısıtlamalısınız. Eğer kişide göz kuruluğu varsa mutlaka gözyaşı damlası kullanılarak giderilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...