ApoGo

ApoGo

ApoGo nedir ne için kullanılır, ApoGo nasıl kullanılır, ApoGo ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Apomorfin HCl

Ambalaj: 

20 mg/2 mLx5 ampul

: 50 mg/5 mLx5 ampul

Endikasyon: 

Parkinsonlu hastalarda, levodopa ve/veya diğer dopamin agonistleri ile tedavi sonrası ortaya çıkan ve düzensiz değişim gösteren motor fonksiyon bozukluklarının tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Solunum depresyonu, bunama, hepatik yetersizlikte kontrendikedir.Apomorfine karşı aşırı duyarlığı bilinenlerde kullanılmamalıdır. İntermitan Apomorfin HCl tedavisi, ciddi diskinezi ya da distoni gösteren ve levodopa yanıtı on olan hastalarda uygun değildir. 18 yaşından küçüklerde ve gebelerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Apomorfine, uzman bir kliniğin kontrollü ortamında başlanmalıdır. Hasta, Parkinson hastalığının tedavisinde deneyimli bir doktor tarafından değerlendirilmiş olmalıdır. Apomorfinin sedatif etkisi olduğundan,bundan etkilenen hastalar araç ya da makine kullanmamalıdır. Apomorfinin Gebe kadınlarda kullanımı önerilmez. Emziren anne eğer apomorfin HCl tedavisi görüyorsa, emzirme önerilmez.

Yan Etkileri: 

Genellikle, domperidon kullanımının kesilmesinin birsonucu olarak özellikle apomorfin tedavisine ilk başladığında bulantı ve kusma olabilir. Postural hipotansiyon sıkça görülmez ve görüldüğünde genellikle geçicidir. Subkütan enjeksiyon bölgesinde genellikle lokal sertleşme ve nodüller(genellikle asemptomatik) gelişebilir. Apomorfin bazı ciddi olgulardaon periyodu sırasında diskineziyi indükleyebilir ve hastaların çokazında tedavinin kesilmesiyle sonuçlanabilir. Nöro Psikiyatrik Rahatsızlıkların bazı hastalarda Apomorfin ile evlendiğine ve aynı zamanda,bu semptomların apomorfin HCl ile ilerlediğine ilişkin bazı kanıtlar mevcuttur. Tedavi başlangıcında, apomorfin HCl nin her bir dozu ile geçici sedasyon oluşabilir; bu genellikle, ilk birkaç hafta içinde çözülür. Coombs Pozitif hemolitik anemi, levodopa ve apomorfin ile tedavi gören hastalarda nadiren bildirilmiştir. Apomorfin HCl ile tedavi sırasına, eozinofili nedir görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Nöroleptik ilaçlar, apomorfin ile kullanılırsa,antagonistik etki gösterebilirler. Antihipertansif ve kardiyak aktif ilaçlar,domperidon ile birlikte verdiklerinde, apomorfin bu ilacın antihipertansif etkisini potansiyalize edebilir.

Doz Önerisi: 

ApoGo Ampul, intermittan bolus enjeksiyon la subkutan kullanım içindir. Aynı zamanda, mini pompa ile sürekli subkutan infüzyon da kullanılabilir.Önerilen Uygulama: Yaklaşık olarak 15-30 µg/kg’ye karşılık gelen 1-1.5 mg apomorfin HCl (0.1- 0.15 mL), hipokinetik ya da off periyodu sırasında subkutan olarak enjekte edilmelidir. Hasta, motor yanıt için 30 dakika boyunca gözlenir. Eğer yanıt yoksa ya da yetersiz ise, ikinci doz olan 2 mg apomorfin HCl (0.2 mL) subkutan olarak enjekte edilir ve hasta yeterli yanıt için 30 dakika gözlenir. Takip eden enjeksiyonlar arasında en az kırk dakika olmak üzere, tatmin edici bir motor yanıt elde edinceye kadar doz azar azar artırılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...