Deponit

Deponit

Deponit nedir ne için kullanılır, Deponit nasıl kullanılır, Deponit ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

flaster

Nitrogliserin

Ambalaj:

 16 mgx 10 ve 30 flaster.

Endikasyon:

 Anjina pektoriste tek başına veya bir bloker ile ve/veya kalsiyum antagonistleri gibi diğer antianjinal ilaçlar birlikte kullanılır. Konjestif kalp yetmezliğinde dijital veya diğer pozitif inotrop ilaçlar ve diüretiklerle tedaviye yeterli yanıt vermeyen hastalarda ek tedavi olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Nitrogliserin Ve benzeri organik nitrat bileşiklerine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, belirgin hipotansiyonun eşlik ettiği akut dolaşım yetmezliği,intrakranial basıncın artması ile ilgili durumlar ve obstrüksiyona bağlı miyokard yetmezliğinde kontrendikedir. Nitrogliserin sildenafil ile birlikte kullanılmamalıdır, çünkü sildenafil nitrogliserin vazodilatör etkilerini arttırabilir ve şiddetli hipotansiyon oluşabilir.

Uyarılar:

 Transdermal müstahzarlar, kardiyoversiyon veya defibrilasyon undan veya diatermi tedavisinden önce çıkarılmalıdır.Yeni geçirilmiş miyokard infarktüsü ve akut kalp yetmezliği durumlarında,transdermal nitrogliserin tedavisi ancak sıkı tıbbi gözetim ve/veya hemodinamik kontrol altında sürdürülmelidir. Nitrogliserin özellikle tedavinin başında hastanın araba sürme veya makine kullanma gibi reaksiyonlarını bozabilir. Nitrogliserin gebelerde, ancak anne için potansiyel yararları fetüs üzerine riskinden daha önemli olduğunda kullanılmalıdır.Anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.Anne için sağlanacak yarar çocuğa gelebilecek olası zarara karşı değerlendirilmelidir.

Yan Etkileri:

 Baş ağrısına neden olabilir. Ender olarak, olasılıkla refleks taşikardi ile ilgili olarak yüzde kızarıklık, sersemlik, halsizlik hissi ve baş dönmesi ve postural hipotansiyon bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer vazodilatörler,kalsiyum antagonistleri, ACE inhibitörleri,b blokerler, diüretikler, antihipertansifler,trisiklik antidepresanlar ve majör trankilizanlar ile birlikte tedavi ve alkol tüketimi nitrogliserinin kan basıncını düşürücü etkisini artırabilir. Nitrogliserin ile birlikte kullanımı dihidroergotamin biyoyararlanımını artırabilir.Koroner arter hastalığı olanlarda bu konuya özel dikkat gösterilmelidir.Asetilsalisilik asit ve non steroidal antiromatizmal ilaçlar, nitrogliserine verilen terapötik yanıtı azaltır.

Doz Önerisi:

 Koruyucu folyeden ayrıldıktan sonra göğüste az kıllı, kuru ve temiz bir cilt alanı üzerine yapıştırılır ve uygulamadan 24 saat sonra çıkarılarak yeni flaster başka bir cilt alanına uygulanır. Ortalama olarak etkili madde serbestleşmesi 24 saatte 5 mg.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...