Aşırı Stres Kalbe Zararlı

Aşırı Stres Kalbe Zararlı

Çok sevdiğiniz bir yakınınızı kaybetmeniz, yada ölümcül bir hastalığa yakalandığını duymanız kalbinizde olumsuz etkilere yol açıyor.

Aşırı düzeyde üzüntü kalp sağlığını olumsuz etkiliyor. Çok sevdiğiniz bir yakınınızı kaybetmeniz, yada ölümcül bir hastalığa yakalandığını duymanız kalbinizde olumsuz etkilere yol açıyor. Bu etkiler öyle beklenmedik sonuçlar doğurabiliyor ki felç yada inme tehlikesinin yanında, kalp ritminde de bozukluğa neden olabiliyor.

Kalp ritmi tüm bireyler için yaşamsal öneme sahip. Kalp ritmini bozan birçok biyolojik ve genetik faktörün yanında psikolojik faktörler de var. Onlardan biri de “sevdiğimiz birini” kaybetmek. İşte kalp ritmini bozan kayıplar.

Danimarkalı bilim insanları tarafından gerçekleştirilen ve Open Heart Journal’da yayımlanan araştırma, “kalp kırılması” nın sadece psikolojik bir olgu olmadığını, fizyolojik sonuçlarının da bulunduğunu gösterdi. Bilim adamları, çok sevdiği bir yakınını kaybedenlerde, felç ya da kalp rahatsızlıklarına sebep olabilen aritmi (atrial fibrillation) riskinin diğer kişilere göre yüzde 41 fazla olduğunu tespit etti.

Uzmanlar her duyguyu yerinde ve ölçülü yaşanması gerektiğini aşırı üzülmenin sağlık için olumsuz etkileri olduğunu belirtti. Özellikle yaşlı insanların bu durumdan daha çok etkilendiğini belirten uzmanlar, olumsuzluklardan olabildiğince uzak tutulmasını tavsiye etti.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...