Başınız Mı Ağrıyor ? İşte Tavsiyeler

Başınız Mı Ağrıyor ? İşte Tavsiyeler

Rahatsızlıklara bağlı olarak veya yaşam tarzından kaynaklanan nedenlerden dolayı ortaya çıkan, sık rastlanan bir rahatsızlıktır.

Alternatif Olarak Kullanabileceğiniz Bitkilerle Tanışın

Kedi Otu: Yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi ile bilinen bu ot, baş ağrısı için de oldukça yararlı bir bitkidir. Günümüzde birçok tablet, hap ve bitki özlü çay içerisine de konulan bu bitki çeşidi baş ağrısı için kullanılabilecek bitki türlerindendir. Aynı zamanda uykusuzluk problemlerine karşı da kullanılabilecek mükemmel bir bitkidir.

Sarı Kantaron: Özellikle doğal antidepresan olarak da bilinen bu değerli bitki moral bozukluğu, motivasyon eksikliği, vb. etkenlere karşı etki edebilen ilaçların içeriğinde de kullanılıyor. Baş ağrısı yönünden oldukça rahatlatıcı bir etkiye sahip olan sarı kantaron çay şeklinde demlenerek de içilebilmektedir. Sarı kantaron için doğal bir antidepresan diyebiliriz.

Zencefil: Baş ağrıları için faydalanılabilecek diğer bir bitki çeşidi de zencefildir. Diğer bitkisel formlardan farklı olan zencefil sadece baş ağrısını gidermek değil dengelemek amacıyla da kullanılmaktadır. Baş ağrısının yanı sıra Mide sancıları için de oldukça yararlı bir bitki çeşididir. Mide bulantılarına soğuk algınlığına karşı da kullanılabilir.

Nane: Nane, baş ağrısı için çay olarak değil de yağ olarak kullanılması tavsiye edilmektedir. Nane, okaliptüs, sandal ağacı gibi yağlar baş ağrısına iyi gelebileceği gibi kişilerin odaklanmalarını da arttırmaya yardımcı olur.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...