Karamsarlık Bir Hastalık mı

Karamsarlık Bir Hastalık mı

Her şeyin en kötüsünü mü düşünüyorsunuz? Belki de bunun suçlusu suçlusu beyninizdeki ufak bir bölgedir.

Her şeyin en kötüsünü mü düşünüyorsunuz? Belki de bunun suçlusu suçlusu beyninizdeki ufak bir bölgedir. İngiliz bilim adamları, beyinde habenula ismi verilen ve bezelyeden daha ufak bir bölgenin karamsar kişilik yapısının sorumlusu olabileceğini belirtti.

Uzmanlara göre habenula hatalardan ders almamızı sağlıyor ancak bu bölgenin aşırı çalışması kişiyi karamsar yapıyor. Araştırmayı yürüten ekibin başındaki London College'dan Dr. Jonathan Roiser, "Habenula sadece bir şeyin kötü olup olmayacağını değil aynı zamanda ne sıklıkla kötü olayların beklendiğini de ortaya koyuyor" dedi.

Dirençli Depresyona Karşı Etkili Olabilir

UCL'den (University College London) bir ekip 23 sağlıklı kadının beyinlerini görüntüledi ve bu esnada kadınlara rastgele fotoğraflar gösterildi. Bazı fotoğraflarda sol ele elektrik şok verildiği gösteriliyordu. Beyin MR'larında şok etkisi olan fotoğrafların habenula bölgesini harekete geçirdiği görülüyordu. Ayrıca kadınlar elektrik şok alacaklarını düşündüğünde bu cevap daha da kuvvetli oldu.

Dr. Raiser bu sonuçların depresyon tedavisinde daha farklı bir yöntemin oluşmasına yardımcı olabileceğini özellikle de dirençli depresyona karşı savaşta etkili olabileceğini söylüyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...