Kısa Boylu ve Kiloluysanız Dikkat!

Kısa Boylu ve Kiloluysanız Dikkat!

Obezite hastalarının uyku apnesi olma riski yüksek. Zaten uyku apnesi hastalığına sahip kişilerin çoğunluğunu da obezler oluşturuyor.

Obezite hastalarının uyku apnesi olma riski yüksek. Zaten uyku apnesi hastalığına sahip kişilerin çoğunluğunu da obezler oluşturuyor. Çene yapısı geride, geniş ve kısa boyunlu kişilerde fazla kilolar uyku esnasında nefes alamama riski ile karşı karşıya.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Çiftçi, uyku apnesi olan hastaların çoğunun obez olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Çiftçi, bilinen 85 uyku hastalığından birinin uyku apnesi olduğunu ve her 100 kişiden 4'ünde bu hastalığın bulunduğunu aktardı.

Uyku Apnesi Olanların Çoğunluğu Obez

Prof. Dr. Çiftçi, "Uyku apnesi olan hastaların çoğunun obez olduğunu söylemek mümkündür. Çene yapısı geride, kısa boyunlu, erkeklerde 43, kadınlarda 38 santimden daha fazla olan geniş boyun ve üst solunum yollarında darlık bulunan kişilerde kiloların artması uykuda nefes durmalarının ortaya çıkışını kolaylaşmaktadır. 'Ensesi kalın' olarak tabir edebileceğimiz bu kişilerde hastalığın görülme riski daha fazla” diye konuştu.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...