Haftasonu Diyeti

Haftasonu Diyeti

Alfred Wirth, zayıflamak isteyenlere hafta sonu diyetini öneriyor: Cuma günü öğlen diyete başlayanlar, pazartesi akşamına kadar üç kilo veriyor.

Avrupa'nın ünlü diyet uzmanı Alfred Wirth, zayıflamak isteyenlere hafta sonu diyetini öneriyor: Cuma günü öğlen diyete başlayanlar, pazartesi akşamına kadar üç kilo veriyor.

Kilo sorunu, günümüzde artık her dört kadından birinin korkulu rüyası. Aşırı kilosundan yakınanlar genelde her pazartesi rejim yapmaya karar verip bir iki gün içinde vazgeçer. Alman Bunte Dergisi son sayısında Avrupa'nın en ünlü diyet uzmanlarından Profesör Alfred Wirth'in zayıflama önerilerine yer verdi. Diyet önerileriyle pazartesi kabusuna son veren Wirth, hafta sonu diyetine cuma günü öğlen başlayanların pazartesi günü akşama kadar üç kilo verebileceğini savunuyor.

Almanya'nın kuzeyinde Bad Rothenfelde kentinde zayıflama kliniği olan Wirth, zayıflamak isteyenlerin her gün spor yapması gerektiğini vurguluyor. Wirth, enerji yakılmadığı müddetçe alınan kalorilerin kiloya dönüşeceğini hatırlatıyor: Günde 350 gramdan fazla yağlı yiyecek tüketildiğinde ne kadar az yemek yeseniz de kilo vermeniz engellenecektir. Diyet uzmanı uzun süreli diyetlere karşı çıkıyor: Uzun süreli diyetler uygulandığında kaslar enerjiye ihtiyaç duyup, yağ birikimine sebep oluyor. Ünlü diyet uzmanı Wirth'in zayıflamak isteyenlere önerileri: Günde en az 3 litre su için. Kilo vermeye çalışırken yapılabilecek en iyi sporun tüm kasları çalıştıran yüzme olduğunu unutmayın.

Zayıflatan Özel Tarifler

  • Sebze yemeği: Yarım yemek kaşığı zeytinyağında sebzeleri çok hafif kavurun, daha sonra çok az su ekleyerek haşlamaya bırakın. Bir tutam iyotlu tuz ekleyip buharıyla pişmeye bırakın. Servis etmeden önce üzerine bol maydanoz koyun.
  • Sebze çorbası: Taze meyveleri doğrayın. Yarım yemek kaşığı zeytinyağıyla doğradığınız meyveleri hafif kavurun. 3 bardak sıcak su ekleyip 10-15 dakika kaynatın. Maydanoz veya taze tereyle üzerini süsleyebilirsiniz.
  • Balık: Karabiber, limon suyu, baharat, soya sosu, domates salçası karışımından yaptığınız sosta buzdolabında bekletin. Balığı alüminyum folyoyla sararak 20-30 dakika fırında bırakın. Tavuk kanadını da aynı şekilde pişirebilirsiniz.
  • Aperitif: 1 yemek kaşığı lor peyniri, 1 yemek kaşığı su, yarım yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. İçine daha önceden yağda hafif bir şekilde kavurduğunuz sarmısak, soğan ve salatalığı ekleyin.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...